Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Německý literární seminář 4 (KNJL / PNLS4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNLS4 - Německý literární seminář 4, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Výmarská republika ? zlatá dvacátá léta2. Döblin Berlin Alexanderplatz3. Hesse Siddharta4. Feuchtwanger Jude Süß5. T. Mann Der Zauberberg6. H. Mann Das Kaiserreich7. Brecht Zeitstücke, Volksstücke, Lehrstücke, Lyrik8. Seghers Aufstand der Fischer von St. Barbara9. Pražská německá literatura v širším a užším slova smyslu, hlavní ředstavitelé10. Franz Kafka ? život a dílo11. Die Verwandlung, Das Urteil12. Meyrink Der Golem13. Kisch, Leppin, Urzidil14. Rilke

Získané způsobilosti

Cílem semináře je zprostředkovat studentům vedle práce s literárními texty na vybraných ukázkách daného období, jejich analýzy, následné interpretace i podrobnější přehled o období Výmarské republiky korespondující s obdobím 1. Československé republiky a fenoménu Pražské německé literatury.

Požadavky

Požadavky k udělení zápočtu:- aktivní účast v semináři- odevzdání seminární práce- závěrečné kolokviumUdělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí během 1 akademického roku, každý student má jeden řádný a dva opravné termíny.

Garant

PhDr. Naděžda Heinrichová, Ph.D.