Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Německý literární seminář 5 (KNJL / PNLS5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNLS5 - Německý literární seminář 5, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. bří Mannové ? Proseč, Amerika, Švýcarsko2. Literatur im Theresienstadt (Spies, Klüger, Elias)3. Mühlberger, Spunda4. Fühmann, Preußler5. Flucht und Vertreibung - Pausewang6. Filip7. Literatur der DDR (Kunze, Biermann, Hein, Wolf)8. Literatur der BRD (Johnson, Walser, Enzensberger)9. Wendenliteratur10. Brussig ,Wolf, Loest11. Handke, Maron, Becker12. Moniková, Hein, Schulze13. Grass, Walser, Strauß, Schlink14. Konkretní poezie: Timm, Jandl, Havel, Wiemer, Weinobst

Získané způsobilosti

Cílem semináře je zprostředkovat studentům vedle práce s literárními texty na vybraných ukázkách daného období, jejich analýzy, následné interpretace i přehled o proměně ticíc let trvajících česko-německých vztahů v druhé polovině dvacátého století a zaměřit se na díla rekapitulující události 20. století a díla po roce 1989.

Požadavky

Požadavky k udělení zápočtu:- aktivní účast v semináři- odevzdání seminární práce- závěrečné kolokviumUdělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí během 1 akademického roku, každý student má jeden řádný a dva opravné termíny.

Garant

PhDr. Naděžda Heinrichová, Ph.D.