Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současná německá literatura po r. 1945 (KNJL / PNLT2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNLT2 - Současná německá literatura po r. 1945, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Německá poválečná literatura (1945-49): W. Borchert, C. Zuckmayer.2. Česká emigrace ve spolkové republice Německo: Libuše Moníková, Jiří Gruša.3. Tematická rozmanitost v německé lyrické tvorbě mezi lety 1950-1970.4. Drama německy mluvících zemí 40. a 50. let: B. Brecht, M. Frisch, F. Dürrenmatt.5. Nonkonformní román 50. a 60. let: G. Grass, H. Böll.6. Dokumentarní literatura BRD: R. Hochhuth, P. Weiss.7. Období ?Tendenzwende? v německé literatuře: M. Walser, B. Strauss.8. Příklady literatury NDR, které prolomily ledy v západoněmecké literatuře: Rainer Kunze,Ulrich Plenzdorf ? jejich vztah k české literatuře.9. Literatura roku 1989: T. Brussig, A. Muschg.10. Tradice pražské kavárenské kultury po roce 1989: Jiří Gruša, Pavel Tigrid.11. Lenka Reinerova- poslední žijící autorka pražské německé literatury.12. Literatura německy mluvích zemí po roce 1989.13. ? 14. Rezerva, opakování, promítání filmových ukázek.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je zpostředkovat posluchačům stručný literárně-historický přehled německé literatury druhé poloviny 20. století. Cílem seminářů je přispět nejen k lepšímu pochopení souvislostí a vzájemného vlivu české a německé literatury, ale i schopnosti vhodně použít získaných teoretických dovedností v praxi jako průvodci cestovního ruchu.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:75% účast z realizované výukykrátký referát na dané téma (15-20 minut)Udělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí během 1 akademického roku, každý student má jeden řádný a dva opravné termíny.

Garant

PhDr. Naděžda Heinrichová, Ph.D.