Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Morfologie NJ A (KNJL / PNMF1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNMF1 - Morfologie NJ A, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vybrané okruhy z morfologie německého jazyka:Gramatická kategorie substantiv- Rod biologický a gramatický, sémantická a mofologická kritéria pro určení rodu, tvorba plurálu, deklinace podstatných jmen- Pravidla užití členu - určenost a neurčenost substantiva- Deklinace označení množství, míry a látky- Deklinace vlastních jmen - jména osob, zeměpisné názvy- Jména zemí a příslušníků národů- Vazby substantiv- Deklinace a komparace adjektiv, adjektiva zeměpisná, názvy jazyků, vazby adjektiv- Postavení číslovek v německé gramatice, odvozování od číslovek základních a řadových, deklinace(Číslovky základní, řadové číslovky, zlomky, číslovky druhové, násobné a neurčité)- Zájmena - přehled, užití, deklinace

Získané způsobilosti

Cílem disciplíny je upevnění středoškolské látky a rozšíření znalostí s ohledem na problematiku cestovního ruchu. Student získává znalosti z oblasti morfologie německého jazyka. Je schopen je využít při řešení zadaných úkolů i při komunikativní činnosti. Veškerá činnost v rámci předmětu směřuje k cíli: dosažení úrovně B 2 dle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky.

Požadavky

Zápočet:Aktivní účast na seminářích.Po ukončení jednotlivých okruhů jsou zadávány kontrolní testy (maximálně 6 testů celkem), pro úspěšné absolvování testů je zapotřebí dosáhnout minimálně 70% bodového ohodnocení).Udělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí během 1 akademického roku, každý student má jeden řádný a dva opravné termíny.

Garant

doc. PhDr. Jana Ondráková, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Jana Ondráková, Ph.D.