Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborný písemný projev 2 (KNJL / PNOP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNOP2 - Odborný písemný projev 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět bude zaměřen na následující témata:- informační média ve srovnání (slovní zásoba, odborné termíny, prezentace cizího mínění)- možnosti využití počítačů (odborná terminologie)- náležitosti a úprava německého úředního dopisu- telefonický styk a jeho zásady- typy běžných formulářů - přihlašovací formulář, stvrzenka, plná moc, poštovní poukázka- elektronická korespondence, internetové zdroje- možnosti samostatného podnikání, výhody a nevýhody- ucházení se o zaměstnání, výběrové řízení, vyjadřování modality- různé způsoby psaní životopisu, sestavení motivačního dopisu, nezbytné přílohy- pohovor s uchazečem o místo a průběh přijímacího řízení- náležitosti pracovní smlouvy- typy a právní formy obchodních společností ? přehled- soukromá korespondence ? příklady psaní blahopřání, žádosti, kondolence

Získané způsobilosti

Cílem semináře je osvojení si teoretických znalostí a praktických dovedností z oblasti německé korespondence a hospodářské němčiny pro potřeby studentů v jejich budoucí profesní praxi. Součástí seminářů je práce s originálními texty a nácvik poslechu s porozuměním autentickým nahrávkám.

Požadavky

- písemné vypracování zadaných úkolů (např. životopis, motivační dopis, vyplnění formuláře aj.)- test z oblasti odborné terminologie (úspěšnost 75%)Udělení zápočtu nebo zkoušky je podmíněno splněním všech dílčích částí během 1 akademického roku. Student má vždy tři pokusy.

Garant

doc. PhDr. Jana Ondráková, Ph.D.