Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborný písemný projev 1 (KNJL / PNPI1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNPI1 - Odborný písemný projev 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- německý odborný písemný styl a jeho znaky- kulturní a jazyková specifika odborné komunikace- bibliografické citace- strategie psaní (volba tématu a titulu, osnova, koncept, klíčová slova)- Mind Map technika- řešerše a excerpce, tvorba bibliografie (prameny a literatury)- zdroje informací a dat (Google Scholar, Wok a další databáze)- struktura odborného textu, osnova, formální členění- anotace, členění, koherence a srozumitelnost textu- citace a citační normy, parafráze, poznámkový aparát- tvorba resumé- revize textu, opravy, odevzdání a korektura textu- grafické a jazykové normy, zásady publikační etikety

Získané způsobilosti

Cílem semináře je osvojení si teoretických znalostí a praktických dovedností při tvorbě německého odborného písemného textu. Studenti se seznámí prostřednictvím praktických cvičení s jeho nejdůležitějšími formami (od anotace přes zprávy až po odborné studie).

Požadavky

- test (prokázání teoretických znalostí)- prezentace písemného odborného textuUdělení zápočtu nebo zkoušky je podmíněno splněním všech dílčích částí během 1 akademického roku. Student má vždy tři pokusy.

Garant

PhDr. Naděžda Heinrichová, Ph.D.