Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborný písemný projev 2 (KNJL / PNPI2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNPI2 - Odborný písemný projev 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- informační média ve srovnání (slovní zásoba, odborné termíny, prezentace cizího mínění)- možnosti využití počítačů (odborná terminologie)- náležitosti a úprava německého úředního dopisu- telefonický styk a jeho zásady- typy běžných formulářů - přihlašovací formulář, stvrzenka, plná moc, poštovní poukázka- elektronická korespondence, internetové zdroje- možnosti samostatného podnikání, výhody a nevýhody- ucházení se o zaměstnání, výběrové řízení, vyjadřování modality- různé způsoby psaní životopisu, sestavení motivačního dopisu, nezbytné přílohy- pohovor s uchazečem o místo a průběh přijímacího řízení- náležitosti pracovní smlouvy- typy a právní formy obchodních společností ? přehled- soukromá korespondence ? příklady psaní blahopřání, žádosti, kondolence

Získané způsobilosti

Osvojení si teoretických znalostí a praktických dovedností z oblasti německé korespondence a hospodářské němčiny pro potřeby studentů v jejich budoucí profesní praxi (koncipování úředního dopisu, životopisu, vyplňování úředních materiálů, zásady telefonování a pod., práce s originálními texty, poslech s porozuměním).

Požadavky

- písemné vypracování zadaných úkolů (např. životopis, motivační dopis, vyplnění formuláře aj.)- test z oblasti odborné terminologie (úspěšnost 75%)Udělení zápočtu nebo zkoušky je podmíněno splněním všech dílčích částí během 1 akademického roku. Student má vždy tři pokusy.

Garant

doc. PhDr. Jana Ondráková, Ph.D.