Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reálie německy mluvících zemí 1 (KNJL / PNRE1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNRE1 - Reálie německy mluvících zemí 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Evropa a německy mluvící země, Německo - poloha, sousední státy2. Německo - rozloha, ostrovy, krajinné typy3. Vodstvo - jezera, řeky4. Vodstvo - řeky, kanály, klima v Německu5. Spolkové země6. Obyvatelstvo7. Cizinci v Německu8. Náboženství9. Německé dějiny po 2. světové válce10. Vznik obou německých států11. Vývoj v NDR - 1949. 1953, 196112. Berlín - symbol rozdělení a znovusjednocení13. 1989 - masové demonstrace, útěk z NDR14. Znovusjednocení Německa

Získané způsobilosti

Cílem výuky reálií Německé spolkové republiky je seznámit studenty se základními pojmy a skutečnostmi z oblasti zeměpisné, politické, hospodářské a se zvláštnostmi a zajímavostmi jednotlivých spolkových zemí.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:- aktivní účast v semináři- každý student přednese 1 krátkou přednášku během semestru - 2 písemné testy Udělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí během 1 akademického roku, každý student má jeden řádný a dva opravné termíny.

Garant

PhDr. Helena Dědičová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Helena Dědičová, Ph.D.