Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reálie SRN 1 (KNJL / PNRN1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNRN1 - Reálie SRN 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen zejména na následující témata:- Evropa a německy mluvící země, němčina jako úřední jazyk, němčina jako jazyk menšin v Evropě i ve světě- Německo ? geografie, srovnání s ČR, Rakouskem a Švýcarskem- postavení Německa v Evropě a ve světě- obyvatelstvo v SRN, národnostní menšiny, zvl. Lužičtí Srbové- azylová politika SRN a EU, cizinci v Německu, pojmy Asylbewerber, Asylsuchende, Gastarbeiter, Ausländer apod.- náboženství, vztah církve a státu, etablované církve- hospodářství - nerostné bohatství, energie, průmysl, jeho významná odvětví, SRN jako země veletrhů- hospodářství - zemědělství, obchod, export, import, hospodářské styky SRN se zeměmi EU a dalšími- německé osobnosti vědy a jejich význam- život v Německu ? sport, kultura, volný čas apod.

Získané způsobilosti

Cílem výuky reálií Spolkové republiky Německo je seznámit studenty se základními pojmy a skutečnostmi z oblasti zeměpisné, demografické a hospodářské. Student získá přehled o Německu a jeho postavení v Evropě, seznámí se s problematikou skladby obyvatelstva a získá základní přehled o významu Německa jako světové hospodářské velmoci. Všechny získané poznatky jsou průběžně srovnávány se situací v ČR, Rakousku a Švýcarsku. V rámci probíraných témat jsou posilovány řečové dovednosti studentů, dalším cílem je vytvořit u studentů návyky ústní komunikace v rámci uvedených témat. Při výuce se pracuje s autentickými texty.

Požadavky

Požadavky k udělení zápočtu:- aktivní účast v semináři- každý student přednese během semestru 1 referát k tématu seminářů- úspěšné zvládnutí 2 písemných testůUdělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí během 1 akademického roku, každý student má jeden řádný a dva opravné termíny.

Garant

PhDr. Helena Dědičová, Ph.D.