Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pravidla pravopisu (KNJL / PNRQN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNRQN - Pravidla pravopisu, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zdvojování konsonantů, psaní přehlásek2. Psaní zdvojeného -ss-, skupiny tří stejných konsonantů3. Psaní cizích slov, hlavně slova anglická4. Psaní slov a složených výrazů (dohromady, nebo odděleně): substantiva a slovesa5. Psaní slov a složených výrazů (dohromady, nebo odděleně): adjektiva a adverbia6. Psaní slov a složených výrazů (dohromady, nebo odděleně): slovesa, participia a adjektiva, adverbia7. Psaní pomlčky: obligatorně8. Psaní pomlčky: fakultativně9. Psaní velkých a malých písmen: adjektiva, vlastní jména, substantiva10. Psaní velkých a malých písmen: číslovky, adverbia, superlativy11. Psaní velkých a malých písmen: ustálené vazby12. Interpunkce - psaní čárky v souvětí13. Interpunkce - psaní čárky v infinitivních a participiálních konstrukcích14. Dělění slov na konci řádku

Získané způsobilosti

1. srpna 1998 byl oficiálně zaveden nový německý pravopis, který nahradil starší pravopisnou normu. Cílem semináře je zprostředkovat tento nový pravopis studentům, kteří jsou stále zvyklí psát podle starých pravidel, neboť nebyli podle nových pravidel vzděláváni na středních školách. Seminář bude zaměřen hlavně prakticky s cílem osvojit si na cvičeních a testech nová pravidla německého pravopisu.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:- 75% účast- aktivní účast v semináři- 1 referát na zadané téma- úspěšné zvládnutí zápočtové práceUdělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí během 1 akademického roku.

Garant

PhDr. Helena Dědičová, Ph.D.