Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současný německý jazyk 4 (KNJL / PNSJ4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNSJ4 - Současný německý jazyk 4, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojetí času, čas v různých kulturách2. Přesnost, organizace času, časový stres - pracovní doba- volný čas - dovolená3. Němci a jejich volný čas4. Svátky a tradice v Německu a v ČR5. Rozvoj a význam turistiky(?pohodlná? turistika, pěšíturistika atd.)6. Oblíbené destinace a vysněné země pro Němce7. Oblíbené destinace a vysněné země pro Čechy8. Německo jako cíl dovolené, pamětihodnosti9. ČR jako cíl dovolené10. Kultura stolování, výživa11. Němci a jejich kuchyně12. Kultura stolování, jídelní zvyky a návyky dříve a dnes,srovnání Německo vs. ČR, výživa a zdraví13. Kultura bydlení - bydlení v Německu,bydlení v ČR, studium a bydlení14. Móda, trendy v oblékání, Němci a jejichstyl oblékání, trendy v Německu, trendy v ČR.

Získané způsobilosti

Na bázi dříve (3 semestry) získané jazykově-komunikativní, didakticko-metodické a pedagogicko-psychologické kompetence získají studenti odpovídající dovednosti a znalosti, aby se uměli na základě specifických lexikálně sémantických variant a struktur kreativně vyjadřovat v různých situacích.

Požadavky

Požadavky k udělení zápočtu:- aktivní účast v semináři- každý student přednese jednu krátkou přednášku během semestru- dva písemné testyUdělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí během 1 akademického roku, každý student má jeden řádný a dva opravné termíny.

Garant

Jana Stöckeler