Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současný německý jazyk 5 (KNJL / PNSJ5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNSJ5 - Současný německý jazyk 5, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Mezilidské vztahy, chování, slušnost a úcta, ?Knigge? stále ?in?, už zase ?in?, nebo zcela zastaralý?2. Pravidla chování v Německu ve 20. století3. Mládež a její kultura : mládež a mládežnická hnutí v Německu ve 20. století4. Mládež a její kultura, nezaměstnanost mládeže5. Problémy mladých lidí v Německu a v ČR6. Zdraví, sport a tělesná kultura: Němci a jejich vztah ke zdraví sportu7. Sport a identita8. Zdravý životní styl, sport aktivní a pasivní, odpočinek9. Konzum a konzumní společnost: touha po značkovém oblečení, po autech, zařízení, dovolené: 100 let dějin německé konzumní společnosti10. Němci a peníze: nákupní centra jako cíl výletu ? konzumní společnost v Československu a v ČR (před a po roce 1989)11. Životní prostředí a ochrana životního prostředí jako problém každého z nás, výchova k ochraně životního prostředí12. Život na venkově a ve městě13. Les jako místo odpočinku14. Němci a jejich vztah k lesu; ?Kde domov můj? ? vlast a pojem vlasti.

Získané způsobilosti

Na bázi dříve (2 ročníky) získané jazykově-komunikativní, didakticko-metodické a pedagogicko-psychologické kompetence získají studenti odpovídající dovednosti a znalosti, aby se uměli na základě specifických lexikálně sémantických variant a struktur kreativně vyjadřovat v různých situacích.

Požadavky

Požadavky k udělení zápočtu:- aktivní účast v semináři- každý student přednese jeden krátký referát během semestru- dva písemné testyUdělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí během 1 akademického roku, každý student má jeden řádný a dva opravné termíny.

Garant

Jana Stöckeler