Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současný německý jazyk 6 (KNJL / PNSO6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNSO6 - Současný německý jazyk 6, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah předmětu tvoří témata vztahující se k mezilidské komunikaci, k volbě povolání, studiu, k vnímání času, umění, aj.- kulturní světy- světové kulturní dědictví- vymírání jazyků a nářečí- svět knih- svět financí (platební karty, konta,?)- telefonní rozhovor (formální ? struktura, různé situace při telefonování,?)- prostředí firmy (zaměstnanec, zaměstnavatel, spolupracovník,?)- historie (živá historie ? cesta časem)- den v minulosti (rešerše k danému datu, zprávy a informace?)- historické omyly- svět smyslů - poezie (četba a rozbor básní)- svět smyslů ? barvy (vyjádření pocitů a emocí)- svět smyslů ? hudba (role hudby v životě)

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je hlubší rozvoj komunikativní kompetence studentů, a to jak v oblasti receptivních, tak produktivních řečových dovedností na úrovni B2 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky, rozvoj kulturně-zeměpisné a sociálně afektivní kompetence studentů, zprostředkování, procvičování a upevňování adekvátního lexika a lexikálních struktur k uvedeným tematickým okruhům, seznámení se základními metodickými postupy při práci s různými druhy a typy cizojazyčných autentických textů. Ve výuce jsou aplikovány aktuální a autentické textové, zvukové i obrazové materiály a moderní výukové metody (Stationenlernen, projektová výuka, etc.).

Požadavky

Požadavky k udělení zápočtu:- aktivní účast v semináři (75%)- každý student přednese jeden krátký referát během semestru- prezentace- dva písemné testyUdělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí během 1 akademického roku, každý student má jeden řádný a dva opravné termíny.

Garant

PhDr. Marie Müllerová, Ph.D.