Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální jazykový seminář 1 (KNJL / PNSS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNSS1 - Speciální jazykový seminář 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Hudba, hudební skladatelé, sbory - Německý hudební folklór - znovuobjevená forma pospolitosti2. Thomanerchor a J. S. Bach3. Role hudby a umění v našem životě4. Studentský život - univerzita5. Architektura a architekti (např. Bauhaus Dessau - průkopník nové německé architektury)6. Rodina - sociální vztahy muž a žena, postavení v rodině a společnosti,7. Německo a Němci8. Svátky v SRN9. Kultura německy mluvících zemí - kulturní život10. Politický život11. Sport a tělesná výchova12. Móda a kosmetika - zdravý způsob života13. Diskuze ke knize "Homo faber", Max Frisch

Získané způsobilosti

Studenti získají jazykové i komunikativní kompetence (schopnosti a dovednosti), uvedené v přehledu úrovní Společného evropského referenčniho rámce pro jazyky: B 2.Výuka rozšiřuje a zdokonaluje dovednosti a znalosti studentů získané v předchozích ročnících Studenti musí dále rozšiřovat svou jazykovou a komunikativní kompetenci na základě fundovaných znalostí reálií a realizovat monology a dialogy v typických komunikativních situacích. Proto budou procvičovány tyto komunikativní postupy: diskuse, moderování, posuzování a zakončování diskusí a rozhovorů, přijímání a předávání informací, vyjádření souhlasu a nesouhlasu, odmítnutí, porozumění, navrhování, zdůvodňování, argumentování, omluva, omezení. V přípravě na zápočet budou procvičovány jazykové prostředky pro následující typy jazykových projevů především v písemné komunikaci: klasifikace, popis, referování, srovnávání, vysvětlování, dokazování, argumentování, komentování, posuzování atd. Lexikální přínos: 750 lexémů za semestr.

Požadavky

- pravidelná a aktivní účast a spolupráce v semináři (75% účast). - každý student povede alespoň jednu diskusi k připravené tematice a bude mít několik koreferátů- na konci semestru písemná zápočtová klausura ( článek, esej,..).Udělení zápočtu nebo zkoušky je podmíněno splněním všech dílčích částí během 1 akademického roku. Student má vždy tři pokusy.

Garant

Jana Stöckeler