Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Morfologie německého jazyka II. (KNJL / PNWKM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNWKM - Morfologie německého jazyka II., Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

OSNOVA PŘEDMĚTU:l. Substantivum - pojem, rozdělení, gramatické kategorie2. Přirozený a gramatický rod substantiv, formální a sémantická kritéria přiurčování gramatického rodu v němčině, dvojí rod, kolísání v rodě3. Logická kategorie čísla a její vyjádření, binumerália, singulária tantum,plurália tantum4. Kategorie pádu a její formální indikátory5. Morfologická systematizace substantiv, vlastní jména: jména osob, zeměpisnénázvy, jména příslušníků národů6. Člen, jeho sémantická a gramatická funkce, deklinace, kongruence,7. Používání členu určitého, neurčitého a nulového8. Adjektiva - gramatická kategorie, deklinace, užití, rekce9. Zpodstatnělá adjektiva - vznik, deklinace, užití10. Komparace adjektiv11. Zájmena: klasifikace zájmen, funkce a deklinace12. Osobní zájmena, zájmena zvratná a přivlastňovací13. Zájmena ukazovací, tázací, vztažná14. Zájmena neurčitá, zájmenná příslovce

Získané způsobilosti

CÍLE PŘEDMĚTU:Zopakování a rozšíření předcházejících znalostí gramatiky německého jazyka, nácvik odborné terminologie předmětu tak, aby byla možná návaznost na studium německého jazyka na VŠ v německy mluvících zemích.

Požadavky

PODMÍNKY ZÁPOČTU:- úspěšně napsané krátké kontrolní práce během semestru- úspěšně napsaná kontrolní práce na konci semestru- aktivní účast ve výuceUdělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí během 1 akademického roku.

Garant

doc. PhDr. Jana Ondráková, Ph.D.