Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kvalita života, kvalita školy (KPP / KUKVA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / KUKVA - Kvalita života, kvalita školy, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pojem kvalita života a faktory, které ji ovlivňují.Pojem kvalita školy, oblasti, v nichž se kvalita školy projevuje, a faktory, které ji utvářejí.Metody zkoumání kvality života a kvality školy.Specifika podmínek na různých typech škol a jejich odraz v metodách jejího zkoumání i v opatřeních.Prostředky a způsoby zvyšování kvality života a kvality školy.Plánování a realizace zkvalitňování školy.Vztah zkvalitňování života a školy ke školnímu vzdělávacímu programu.

Získané způsobilosti

Studenti budou rozumět faktorům, které ovlivňují kvalitu života a kvalitu školy. Budou je umět zjišťovat a vyhodnocovat z hlediska různých kriterií. Budou navrhovat účinná opatření pro zlepšování kvality školy a podmínek pro život v ní.

Literatura

Mareš. Kvalita života u dětí a dospívajících. Brno, 2007. ISBN 978-80-7392-008-1.DOLEŽALOVÁ, J.. Kvalita života v kontextech vzdělávání. Zielona Gora, 2011. ISBN 978-83-7481-402-7.KŘIVOHLAVÝ. Psychologie zdraví. Praha, 2001. ISBN 80-7178-551-2.Bendová, Petra, Dlouhá, Jana, Kalibová, Petra, Kaliba, Martin. Vybrané kapitoly z psychopedie a etopedie nejen pro speciální pedagogy. Hradec Králové, 2015. ISBN 978-80-7435-423-6.

Požadavky

Seminární práce - výběr z následujících dvou témat:- Realizace šetření kvality života a školy na vybrané pedagogické instituci a návrh opatření na její zlepšení.- Vypracování projektu na školu dle vlastních představ se zdůvodněním návrhu.

Garant

Mgr. Irena Loudová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Irena Loudová, Ph.D.