Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia (KPP / KUVDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / KUVDS - Úvod do studia, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

? Zákon č. 111/1998 Sb. O vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů.? Studijní řád, disciplinární řád.? Kreditový systém, zkušební řád, kontrola studijních povinností.? Organizace univerzitní knihovny, fondy, katalogy, vyhledávání, rezervace publikací? Pokyny pro vypracování seminární a bakalářské práce.? Bibliografické citace dokumentů podle ČSN ISO 690 a ČSN ISO 690-2 - metodika a obecná pravidla.? Bibliografické citace dokumentů podle ČSN ISO 690 a ČSN ISO 690-2 - modely a příklady u jednotlivých typů dokumentů.? Zvláštnosti citací u elektronických zdrojů.? Pravidla pro práci s textem ? citování, parafrázování, poznámkový aparát.? Praktické procvičování citační normy.

Získané způsobilosti

Předmět je koncipován jako prvotní seznámení s vysokoškolským prostředím, psaní bibliografických citací, tvorby seminárních prací, seznámení s knihovními fondy atd. Jednotlivé semináře budou věnovány základním informacím pro studium daného oboru. Součástí výuky předmětů bude exkurze do univerzitní knihovny s cílem poznání její organizace a struktury knihovních fondů a katalogů. Pozornost bude věnována také metodické a formální stránce prací, které bude student v průběhu svého studia psát. Teoretické informace i praktické dovednosti studenti využijí při zpracování seminárních prací, při práci s literaturou, při vypracování bakalářské práce. V nespolední řadě dojde k seznámení se základním dokumenty uplatňované na vysoké škole.

Požadavky

Podmínky k udělení zápočtu:? Zadání úkolu ? studenti vyhledají na téma, které určí vyučující v elektronických katalozích univerzitních knihoven monografické a časopisecké zdroje a zpracují seznam použité literatury podle normy ČSN ISO 690. Splnění je podmínkou zapsání k zápočtu.? Kontrola odevzdaných úkolů ? e-mail, individuální konzultace případných nedostatků a zpětné prověření výstupu.? Průběžné studium literatury. Individuální konzultace dle dohody. E-mailová korespondence dle individuálních potřeb.

Garant

doc. PhDr. Kamil Janiš, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Kamil Janiš, CSc.Mgr. Věra Krejčová, Ph.D.