Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná etika (KPP / P1AET)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / P1AET - Aplikovaná etika, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní přehled etiky, aktuální trendy.Legitimita a ukotvení morálních principů v kontextu postmoderny.Kategorie dobra a zla, svědomí, odpovědnost, vina a trest.Povaha ?morálního činu? ? co činí lidské jednání dobrým?Oblasti etické aplikace ? genetické manipulace, lidská práva, sexualita, manželství a partnerství, AIDS, chudoba a blahobyt, euthanasie, sebevražda.Kultura a etický pluralismus, mezikulturní tolerance a komunikace.Etika v profesích ? etika pedagoga, politika, lékaře, vědce, obchodníka atd.

Získané způsobilosti

Předmět pojednává o praktických otázkách soukromého i veřejného života, které jsou subjektem morálního uvažování. Jedná se o filosofické hledání morálně adekvátního jednání v rozmanitých oblastech lidského počínání a života ? např. v oblasti medicíny, ekologie, podnikání, ekonomie, výchovy a vzdělávání, manželství, médií apod.

Požadavky

Studenti budou schopni aplikovat etické principy a teorie do konkrétních oblastí lidského jednání, což prokáží jednak seminární prací na vybrané etické téma.

Garant

Mgr. Veronika Halamová

Vyučující

Mgr. Veronika Halamová