Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané složky výchovy (KPP / P1VSV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / P1VSV - Vybrané složky výchovy, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osnova předmětu ve vztahu k časovému rozvrhu výuky:- postavení a role průřezových témat v RVP,- praktická implementace průřezových témat do ŠVP,- využití témat v rámci mezipředmětových vztahů,- cíle a obsah globální výchovy, její specifika,- metody uplatňované v rámci výuky environmentální výchovy,- mediální výchova ? její cíle, obsah a význam v současném medializovaném světě,- dramatická výchova její cíle a obsah,- specifičnost a jedinečnost využití metod dramatického umění ve výchovně vzdělávacím procesu.

Získané způsobilosti

Cílem je předat studentům základní povědomí z vybraných okruhů teorie výchovy, konkretizovat jednotlivé složky výchovy, jejich poslání a realizaci v praxi. Důraz je kladen na individualizovaný a současně celostní přístup při působení na jedince nebo na skupinu. Dalším záměrem je vybavit studenty řadou praktických dovedností, které jim umožní úspěšně zvládat výchovné vzdělávací situace.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, vypracování a prezentace seminární práce, prokázání odpovídajících znalostí předmětu.

Garant

Mgr. Irena Loudová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Irena Loudová, Ph.D.