Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktuální otázky školní pedagogiky (KPP / P2AKT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / P2AKT - Aktuální otázky školní pedagogiky, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vzdělávací a školská politika ČR.Aktuální témata pedagogiky a pedagogického výzkumu. Současné problémy edukační reality.Rámcový vzdělávací program: klíčové kompetence žáků (studentů), koncepce vzdělávacích oblastí a jejich rozvíjení. Školní vzdělávací program (koordinátor tvorby ŠVP. Začleňování průřezových témat do ŠVP.Systém vzdělávání pedagogických pracovníků a jeho varianty. Kariérní systém učitelské profese.Psychodidaktická hlediska výuky.Systém školního poradenství a role výchovného poradce. Systém školní prevence a role školního metodika prevence.Moderní trendy v oblasti spolupráce s rodiči žáků a ostatními vnějšími subjekty.

Získané způsobilosti

Cílem výuky předmětu je doplnit, rozšířit a završit studium pedagogicko-psychologických disciplín s tím, že budoucí pedagog bude disponovat jak kompetencemi chápat proces vzdělávání v komplexní systémové podobě a zároveň bude připraven k plnění běžných každodenních profesních úkonů, které jsou s jeho profesí spojeny.

Literatura

VRABCOVÁ, D., PROCHÁZKOVÁ, L., RÝDL, K. Autoevaluace školy v zahraničí. Pohled do evaluačních systémů ve vybraných zemích. Praha, 2012. ISBN 978-80-87063-75-0.kol. dokumenty RVP. Škoda,J. - Doulík, P. Psychodidaktika. Metody efektivního a smysluplného učení a vyučování. Praha, 2011. Kosíková, Věra. Psychologie ve vzdělávání a její psychodidaktické aspekty. Vyd. 1. Praha, 2011. ISBN 978-80-247-2433-1.SPILKOVÁ, V. a kol. Současné proměny vzdělávání učitelů. Brno: Paido, 200. ISBN 80-7315-081-6.PRŮCHA, J. Učitel: Současné poznatky o profesi. Praha: Portál, 2002. ISBN 80-7178-621-7.

Požadavky

Zakončení předmětu: zápočetPožadavkem k udělení zápočtu je aktivní účast na seminářích a zpracování seminární práce.Maximální počet opravných termínů pro udělení zápočtu: 2

Garant

Mgr. Daniela Vrabcová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jana Doležalová, Ph.D.Mgr. Daniela Vrabcová, Ph.D.