Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická psychologie (KPP / P2PPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / P2PPS - Pedagogická psychologie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

? Předmět pedagogické psychologie.? Psychologie učení a její zákony.? Teorie, druhy a podmínky učení, transfer v učení.? Psychologie hodnocení výkonů žáků (vychovávaných)? Psychologie rodinné výchovy.? Vrstevnická skupina a její formativní vliv.? Psychologické aspekty morálního vývoje a mravní výchovy.? Psychologická analýza metod mravní výchovy.? Psychologie vychovávaného, pojetí jeho osobnosti.? Motivace žáka/vychovávaného.? Diagnostika vychovávaného, diagnostika skupinových vztahů.? Náročné situace z pohledu vychovávaného.? Pedagogicko-psychologická charakteristika vychovávaného.? Psychologie pedagoga, osobnost pedagoga, jeho typologie.? Náročné profesní situace z pohledu pedagoga.? Autodiagnostika pedagoga.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je osvojení základních pojmů pedagogické psychologie, ovládnutí dovedností propojovat teoretické poznatky s praxí ve vazbě na budoucí učitelskou profesi.

Požadavky

1) Splnění podmínek kriteriálního vědomostního testu2) Zpracování dvou písemných seminárních prací3) Alespoň padesátiprocentní aktivní účast na seminářích 4) Prokázání hlubšího pochopení a schopnosti aplikace učiva PP při ústní zkoušce

Garant

doc. PhDr. Pavel Vacek, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Pavel Vacek, Ph.D.