Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktizace patosociálních jevů (KPP / PDIPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / PDIPA - Didaktizace patosociálních jevů, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Přehled vybraných patosociálních jevů. Jejich diagnostikování z pozice učitele.- Přehled celospolečenských subjektů, podílejících se na preventivních programech.- Výběr odpovídajících organizačních forem výuky, včetně volby nejoptimálnějších metod.- Vypracování projektu prevence na úrovni školy.- Přednosti mezipředmětových vztahů a jejich uplatnění při zpracování projektu.- Výběr aktivizačních a kreativních technik.- Uplatnění inscenačních metody při prevenci. Nácvik asertivních technik.- Uplatnění didaktických prostředků a dostupných názorných pomůcek.- Přehled vybraných nonprofitních organizací podílejících se na prevenci sociálně-patologických jevů.- Spolupráce s institucemi a organizacemi v daném regionu.

Získané způsobilosti

Posláním předmětu je odpovídajícím způsobem konkretizovat znalosti z obecné didaktiky do aplikace v oblasti prevence rozličných patosociálních jevů na úrovni škol a školských zařízení. V rámci výuky je každý student ?vybaven? množstvím kreativních námětů pro vlastní pedagogickou, ale i nepedagogickou praxi.

Garant

doc. PhDr. Kamil Janiš, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Kamil Janiš, CSc.