Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktizace patosociálních jevů (KPP / PDIPJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / PDIPJ - Didaktizace patosociálních jevů, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Postavení, poslání a význam pedagogického výzkumu. Úvod do základů výzkumu v pedagogické praxi.2. Výběr problému, formulace cílů.3. Formulace kvalifikovaných předppokladů a nástrojů k jejich ověření.4. Přehled základních technik pro samotný sběr empirického materiálu.5. Popis technik: pozorování, rozhovor.6. Popis technik: dotazník, anketa, sociometrie.7. Výběr vzorku a organizace sběru dat, specifika práce tazatele.8. Ověření hypotéz.9. Kvantitativní metody zpracování získaných údajů.10. Kvalitativní metody zpracování získaných údajů.11. Práce s výsledky a a jejich okomentování12. Práce s odbornou literaturou, citace.13. Vypracování závěrečné zprávy.14. Prezentace a publikování výsledků v odborných a populárně naučných médiích.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je prakticky zvládnout formulace cíle, kvalifikovaných předpokladů, výběr základní techniky, sběr dat v terénu, statistické zpracování získaných výsledků a vypracování závěrečné zprávy. Výstupem bude vypracování populárněnaučného textu pro odborný tisk.

Požadavky

Vypracování projektu, jeho realizace, vvypracování závěrečné zprávy. Příprava článku do tisku.

Garant

doc. PhDr. Kamil Janiš, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Kamil Janiš, CSc.