Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny pedagogiky (KPP / PDP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / PDP - Dějiny pedagogiky, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Dějiny pedagogiky jako disciplína obecně, jako prostředek pedagogické přípravy. Předmět, metody, zdroje, funkce, základní pojmy.- Výchovný systém a názory na výchovu v antice, pedagogické přístupy.- Výchova duchovenstva, rytířů a poddaných za feudalismu. Význam Ignáce z Loyoly, Benedikta z Nursie.- Názory na výchovu ve srovnání: T. More, T. Campanella, J. A. Komenský.- Názory na výchovu ve srovnání: J. J. Rousseau, A. S, Makarenko, J. F. Herbart.- Sekundární vzdělávání jako pojem.- Sekundární vzdělávání v českých zemích v období od tereziánských reforem do konce 19. století.- Sekundární vzdělávání na území ČR ve 20. století.

Získané způsobilosti

Předmět ?Dějiny pedagogiky? si klade za cíl zmapovat vývoj pedagogických idejí a školských soustav v národní perspektivě.

Garant

doc. PhDr. Kamil Janiš, CSc.

Vyučující

Mgr. Daniela Vrabcová, Ph.D.