Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kvalita života, kvalita školy (KPP / PNKZS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / PNKZS - Kvalita života, kvalita školy, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Podmínky kvalitního života a jeho významZnaky kvalitní školy podmiňující kvalitu života žákůMetody utváření pozitivních kvalit školy a života žáka v ní. Metody zjišťování kvality školy a kvality života žákůRealizace šetření kvality života žáků na konkrétní škole a jejich vyhodnoceníTvorba návrhů na zlepšení kvality života v konkrétní škole

Získané způsobilosti

Studenti znají základní znaky kvalitní školy a kvalitního života a jsou si vědomi jejich vzájemné propojenosti. Zjišťují situaci v této oblasti v reálné praxi, neboť ovládají příslušné metody. Na základě získaných poznatků navrhnou opatření na zlepšení situace, případně je realizují.

Literatura

kol. Jak postupovat při úpravách ŠVP?. Payne, J. et al. Kvalita života a zdraví. Praha, 2005. Lukášová, H. Kvalita života dětí a didaktika. Praha, 2010. Mareš, J. a kol. Kvalita života dětí a dospívajících I. Brno, 2006. Mareš, J. a kol. Kvalita života dětí a dospívajících II. Brno, 2007. Mareš, J. a kol. Kvalita života dětí a dospívajících III. Brno, 2008. Doležalová, J., Ondráková, J., Nowosad, I. Kvalita života v kontextech vzdělávání. Zielona Góra, 2011. Džuka, J. (ed.). Psychologické dimenzie kvality života. Prešov, 2004. Mareš, J. Škola a kvalita života dospívajících.

Požadavky

Realizace šetření podmínek kvality života žáků na konkrétní škole a provedení návrhu na zlepšení situace (případně jeho realizace).Maximální počet opravných termínů pro udělení zápočtu: 2

Garant

Mgr. Irena Loudová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jana Doležalová, Ph.D.Mgr. Irena Loudová, Ph.D.