Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozvoj klíčových kompetencí (KPP / PROKL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / PROKL - Rozvoj klíčových kompetencí, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Podstata klíčových kompetencí a jejich význam v životě člověka.Klíčové kompetence a jejich místo v RVP.Druhy klíčových kompetencí.Metody pro rozvoj klíčových kompetencí.Aplikace klíčových kompeencí do pedagogické praxe.Hodnocení klíčových kompetencí.

Získané způsobilosti

Studenti budou znát význam a strukturu klíčových kompetencí a budou je umět rozvíjet u svých žáků. Začlení je do učebních osnov a do konkrétní výuky svých vyučovacích předmětů.

Literatura

Tureckiová, M. - Veteška, J. Kompetence ve vzdělávání. Praha, 2008. Grecmanová, H. - Urbanovská,E. Aktivizační metody ve výuce, prostředek ŠVP. Olomouc, 2007. Belz, H., Siegrist, M. Klíčové kompetence a jejich rozvíjení: východiska, metody, cvičení a hry. Praha, 2001. KOL. Klíčové kompetence ve vzdělávání. Praha, 2012. Hansen Čechová, B. Nápady pro rozvoj a hodnocení klíčových kompetencí žáků. Praha, 2009.

Požadavky

Zpracování seminárních úkolů, mikrovýstupy.Maximální počet opravných termínů pro udělení zápočtu: 2

Garant

PhDr. Jana Doležalová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jana Doležalová, Ph.D.