Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sekundární stupeň školství ve světě (KPP / PSSSS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / PSSSS - Sekundární stupeň školství ve světě, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Orientační přehled tematických okruhů:Sekundární školství jako předmět srovnávací pedagogiky(Cíle, možnosti, metody, základní pojmy, vznik, vývoj, informační zdroje srovnávací pedagogiky. Mezinárodní norma pro klasifikaci vzdělávání).Nižší a vyšší sekundární vzdělávání na území České republiky (Vznik, vývoj, současný stav).Struktura, řízení a financování sekundárního vzdělávání: Velká Británie.Sekundární vzdělávání ve Velké Británii II. Kurikulum, hodnocení, kvalifikace.Struktura, řízení a financování sekundárního vzdělávání ve srovnání: Dánsko, Francie, Německo.Sekundární vzdělávání v Dánsku, Francii a Německu II.: Kurikulum, hodnocení a kvalifikace.Struktura, řízení a financování sekundárního vzdělávání ve srovnání: Maďarsko, Polsko, Slovensko.Sekundární vzdělávání v Maďarsku, Polsku a na Slovensku II.: Kurikulum, hodnocení a kvalifikace.Evaluace žáků, škol a učitelů. Příklady mezinárodních srovnávacích studií.Učitelé sekundárních škol ve srovnání.Evropská dimenze vzdělávání.

Získané způsobilosti

Předmět si proto klade za cíl podpořit učitelovu schopnost reflektovat a konstruktivně hodnotit světové trendy, podněty či obtíže. Dílčími cíli jsou cíle následující: Studenti se seznámí se základními pojmy, funkcemi, metodami a možnostmi srovnávací pedagogiky. Na základě mezinárodní klasifikace a některých indikátorů vzdělávání bude provedeno srovnání zahraničních vzdělávacích systémů, zejména evropských. Studenti nahlédnou do některých evaluačních technik a seznámí se s vybranými srovnávacími studiemi. Zdůrazněna a diskutována bude evropská dimenze vzdělávání.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: - komparativní seminární práce doplněná stručnou anotací v anglickém jazyce, - testzkouška: - diskuse nad tematickým okruhem a seminární prací

Garant

Mgr. Daniela Vrabcová, Ph.D.