Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Utváření mravní identity osobnosti (KPP / PUMIO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / PUMIO - Utváření mravní identity osobnosti, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní typy sociální interakce.2. Prosociální komunikace.3. Faktory ovlivňující komunikaci.4. Sebepoznání, sebehodnocení, sebeúcta.5. Pozitivní hodnocení druhých.6. Hodnotová orientace.7. Výchova k toleranci a respektování odlišnosti.8. Základy asertivity, asertivní techniky.9. Kooperace, kompetice, konflikt.10. Řešení konfliktních situací.11. Manipulativní chování.12. Agresivní a pasivní chování.13. Etické aspekty rodinného života.14. Vztahy mezi generacemi, vztah k handicapovaným15. Ochrana tělesného a duševního zdraví.16. Pozitivní vztah k přírodě, ekologická etika.

Získané způsobilosti

Získání teoretických vědomostí z oblasti etiky a morálky, seznámení se základními pojmy, s principy humánní morálky, s metodami etické výchovy, osvojení si zásad prosociálního chování a ochrany zdraví člověka.

Požadavky

- 80% účast na seminářích- seminární práce ? projekt na zadané téma- test- ústní ověření znalostí na základě vybraného okruhu

Garant

PhDr. Eva Švarcová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Eva Švarcová, Ph.D.