Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy sociologie pro pedagogy (KPP / PZSOP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / PZSOP - Základy sociologie pro pedagogy, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teoretická východiska tvorby tematických projektů:- Vymezení základních pojmů sociologie.- Soudobé trendy v sociologii, návaznost na sociologické školy a směry.- Klasické sociologické teorie.- Metodologie sociologického výzkumuPraktická realizace sociologického výzkumu:- Kriteria volby výzkumu- Plánování ? přípravná fáze (určení hypotéz, vymezení základních otázek, podtémat, dílčích problémů, navržení postupu a způsobu dosažení cílů)- Způsob výzkumu (metoda šetření, sběru dat, vyhodnocení, výběr vzorku)- Evaluace projektu (průběžná evaluace a její techniky či nástroje), vyhodnocování dat.- Zpracování výzkumu a prezentace.

Získané způsobilosti

Obecným cílem studijního předmětu je vybavit studenty základními vědomostmi o sociologii s důrazem na oborovou sociologii, týkající se pedagogických jevů. K dílčím cílům studijního předmětu náleží:- osvojit si základní pojmy sociologie;- získat informace o základních sociologických školách, klasických sociologických teoriích; - získat určité dovednosti v oblasti sociologické metodologie; - aplikovat znalosti v oblasti sociologie do pedagogické praxe;- získat základní dovednosti sociologického výzkumu;- být informován o základních výzkumech sociologie povolání se zaměřením na pedagogické profese; - získat aktuální poznatky z oboru sociální pedagogiky.

Garant

prof. PhDr. Blahoslav Kraus, CSc.