Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika RJ pro 2. stupeň ZŠ 3 (KSLA / PDID3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PDID3 - Didaktika RJ pro 2. stupeň ZŠ 3, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Formování komunikativní kompetence ve čtení.Formování komunikativní kompetence v poslechu.Formování komunikativní kompetence v ústním projevu.Formování komunikativní kompetence v písemném projevu.Kontrola a hodnocení v procesu vyučování ruskému jazyku.Vyučovací postupy při rozvíjení dovednosti čtení.Vyučovací postupy při rozvíjení dovednosti poslechu.Vyučovací postupy při rozvíjení dovednosti ústního projevu.Vyučovací postupy při rozvíjení dovednosti písemného projevu.Způsoby kontroly a hodnocení v průběhu vyučování ruskému jazyku.

Získané způsobilosti

1. Seznámení studentů se základními poznatky didaktiky ruského jazyka a též obecné didaktiky cizích jazyků (v rámci příslušných tematických okruhů).2. Rozvíjení dovednosti studentů prakticky aplikovat získané poznatky při řešení otázek spojených s řízením procesu vyučování ruskému jazyku a jeho osvojování žáky.3. Vedení studentů k tvůrčímu přístupu při řešení lingvodidaktických otázek se zřetelem k vyučování ruštině v různých typech středních škol.

Literatura

Hendrich, Josef. Didaktika cizích jazyků. 1. vyd. Praha, 1988. Purm, R. Didaktika ruského jazyka. Hradec Králové, 1997. ISBN 80-7041-174-0.CHODĚRA, R., RIES, L. Výuka cizích jazyků na prahu nového století (I). Ostrava, 1999. ISBN 8070421576.CHODĚRA, R., RIES ,L.,VESELÝ, J. Výuka cizích jazyků na prahu nového století: vybrané kapitoly. Ostrava, 1999. ISBN 80-704-2157-6.

Požadavky

ZápočetUdělení zápočtu je podmíněnoa) aktivní účastí na seminářích,b) úspěšným plněním požadavků průběžné kontroly.O zápočet se student může pokusit dvakrát.Zkouška ústníPři zkoušce se prověřujea) osvojení základních lingvodidaktických poznatků se zaměřením na vyučování ruštině, a to v rámci stanovených tematických okruhů b) schopnost praktické aplikace těchto lingvodidaktických poznatků,c) připravenost k zaujímání vlastního stanoviska k lingvodidaktickým otázkám diskusního charakteru se zřetelem k procesu vyučování ruskému jazyku a jeho osvojování žá

Garant

Mgr. Miroslav Půža, Ph.D.