Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika RJ pro střední školy 1 (KSLA / PDIS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PDIS1 - Didaktika RJ pro střední školy 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní problémy metodiky, cíle a principy předmětu, znalosti, schopnosti, dovednosti, kompetence.Metody výuky ruského jazyka (RKI)Komunikativní metoda ve výuce ruského jazykaJazykové úrovně při výuce RKIText jako výuková jednotka, práce s textemŘeč, podoby řečiMluvená podoba řeči (mluva, poslech)Písemná podoba řeči (psaní, čtení)Struktura jazyka - výuka fonetikyPráce s audio- a videomateriály

Získané způsobilosti

1. Seznámení studentů s teoretickými základy výuky ruštiny jako cizího jazyka (RKI - russkij kak inostrannyj), se způsoby a metodami práce a také metodicky (didakticky) zaměřenou literaturou.2. Ukázat možnosti stavby výukové jednotky.3. Formování schopností studentů vyhledávat a pracovat s didaktickým materiálem, tvořit vyúkové materiály a texty, metodicky a didakticky správně organizovat vyučovací hodinu ruského jazyka (RKI).

Literatura

Purm, R. - Jelínek, S. - Veselý, J. Didaktika ruského jazyka. Hradec Králové, 1997. Borisova, Je. G. - Latyševa, A. N. Lingvističeskije osnovy RKI: pedagogičeskaja grammatika russkogo jazyka. Učebnoje posobije dlja studěntov i prepodavatělej. Moskva, 2003. Lingvodidaktický časopis "Cizí jazyky" - články orientované na didaktiku ruského jazyka a literatury nebo didaktiku cizích jazyků. Littera. Rusko-jazyčná sekce portálu. Metodicko-didaktický časopis "Russkij jazyk za ruběžom". Stránka projektu Jazyky interaktivně. Akišina, A. A. - Kagan. O. Je. Učimsja učiť. Dlja prepodavatělej russkogo jazyka kak inostrannogo. 3. vyd. Moskva, 2004.

Požadavky

Udělení zápočtu je podmíněno:1. splněním všech zadaných domácích úkolů,2. aktivní účastí na seminářích (absence v případě souběžnosti předmětů se řeší individuálně s vyučující)3. příprava a realizace mikrovýstupu (praktické zpracování jednoho z probíraných témat)Podrobnosti budou upřesněny na začátku semestru.O zápočet se student může pokusit dvakrát.

Garant

Mgr. Elena Anatolievna Vasilyeva, CSc.

Vyučující

Mgr. Irena KapustováMgr. Elena Anatolievna Vasilyeva, CSc.