Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomika a podnik. v CR (KSLA / PEKPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PEKPO - Ekonomika a podnik. v CR, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Cestovní ruch jako sociálně ekonomický fenomén, definice, základní pojmy podmínky vzniku a rozvoje cestovního ruchu, specifika služeb oproti materiální výrobě.2. Ekonomické a společenské efekty cestovního ruchu, postavení cest. ruchu v české a světové ekonomice, vývojové trendy.3. Nabídka a poptávka na trhu cestovního ruchu, hlavní subjekty trhu, organizační struktury v cestovním ruchu v České republice.4. Cestovní kancelář, základní charakteristika její činnosti, zahájení činnosti, organizační struktura, právní otázky spojené s činností CK.5. Tvorba nabídky cestovní kanceláře, základní marketingové principy, katalog jako hlavní forma nabídky.6. Obchodní operace cestovních kanceláří, smlouvy s dodavateli a dalšími komplementárními organizacemi.7. Občanský zákoník, cestovní smlouva a ochrana spotřebitele v cestovním ruchu.8. Vízová povinnost, celní a devizový zákon, mezinárodní organizace a mezinárodní dohody v cestovním ruchu.9. Daňová a platební problematika v cestovním ruchu.10. Statistika v cestovním ruchu, ekonomické ukazatele cestovních kanceláří.11. Zpracování informací v cestovním ruchu, software pro cestovní kancelář, rezervační a informační systémy.12. Specifika podnikání v cestovním ruchu z hlediska jednotlivých produktů (kongresová a incentivní turistika, lázeňství, agroturistika atd.)

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je objasnit systém podnikání v CR, zejména podmínky podnikání v České republice, právní otázky spojené s činností cestovních kanceláří.

Požadavky

Výsledná klasifikace předmětu zahrnuje: aktivitu na seminářích, úroveň zpracované a prezentované seminární práce, výsledek písemné a ústní části zkoušky.

Garant

Ing. Eva Šimková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Eva Šimková, Ph.D.