Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geografie cestovního ruchu ČR (KSLA / PGECR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PGECR - Geografie cestovního ruchu ČR, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Poloha České republiky, její místo v kontextu s Evropou a světem.Geologická stavba naší republiky, geologické zajímavosti a její využití pro cestovní ruch.Geologická stavba ČR a geologické zajímavosti.Základní tvary reliéfu, charakteristika jednotlivých soustav v rámci horopisu ČR.Podnebí - základní charakteristika podnebí jednotlivých regionů, kliimaktická specifika.Vliv rozličných činitelé na klimaktické podmínky určité oblasti, zejména východočeského regionu.Vodstvo ČR - charaktirstiky říční sítě, vodních přírodních a umělých ploch. Zajímavé objekty a území pro cestovní ruch.Fytogeografické a zoogeografické oblasti ČR. Chráněné přírodní lokality a další přírodní atraktivity.Základní charakteristika průmyslu, rozložení na území republiky, průmyslová centra a další perspektivy.Základní charakteristika zemědělství - trendy a perspektivy. Agroturistika.Cestovní ruch jako součást ekoniky země.Obyvatelstvo ČR, geografie osídlení, typizace sídel a možnosti k využití pro CR.Charakteritstika jednotlivých regoionů ČR ve vztahu k využití v rámci CR. Turistické atraktivity dané oblasti a další perspektivy.

Získané způsobilosti

Seznámit studenty se základní charakteristikou České republiky z pohledu fyzické a socioekonomické geografie v kontextu prostoru Evropy. Současně je záměrem expozice obsahu předmětu prezentovat možnosti využití ČR pro cestovní ruch.

Literatura

Hrala,V. Geografie cestovního ruchu. VŠE, Praha, 1994. Rusková,D., Štyrský,J. Geografie cestovního ruchu a dějiny kultury pro cestovní ruch. Gaudeamus, Hradec Králové, 1997.

Požadavky

Úspěšné absolvování zápočtového testu.Obhajoba vlastního projektu s využitím všech geografických atraktivit k CR.

Garant

PaedDr. Zdenek Novotný

Vyučující

PaedDr. Zdenek Novotný