Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Intenzívní kurs RJ (KSLA / PINK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PINK - Intenzívní kurs RJ, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

A) Denní program kursu:7.00 budíček7.30 snídaně8.00 - 8.50 praktická fonetika, zprávy, opakování9.00 - 10.40 praktická cvičení11.00 - 11.50 přednáška12.00 - 14.00 oběd, odpočinek14.00 - 15.40 praktická cvičení15.40 - 16.00 svačina16.00 - 16.50 přednáška17.00 - 18.00 samostatná příprava na výuku18.00 - 19.00 večeře19.00 - 21.00 televizní noviny, filmy, besedy, písně, hry22.00 večerkaB) Programová náplň kursuProgram je rozdělěn do následujících bloků:1. Fonetická cvičení (v jejich rámci připravená sdělení o zajímavých událostech z televizních zpráv, stručné zopakování nového lekxika z výletu a praktických činností z min. dne)2. Obtížné případy z ruské morfologie3. Přednášky, konverzace, besedy a praktická činnost z následujících oblastí:a) Svět kolem násb) Sport a turistika (včetně praktických činností)c) Národní kuchyně (jídlo a stolování), přípitkyd) Ruská hudbae) Ruské výtvarné uměníf) Je lehké být mladým? Život mládeže v Rusku a u nás.Náhradní témata (Výběr témat záleží na konkrétních vyučujících, kteří se zúčastní kursu.)a) Pravoslaví v ruské kultuřeb) Ruská kinematografie, filmy, o kterých se dnes mluvíc) Vybrané stránky z rus. historied) Dnešní Ruskoe) Češi očima ruského člověka4. Večerní programa) televizní zprávy, příprava vybraných sdělení v ruštiněb) videonahrávky - celovečerní film a dokumentární filmy k uvedeným tématůmc) nácvik písníd) hry a soutěžee) příprava dramatických vystoupení na závěrečný večer

Získané způsobilosti

Přispět k upevnění řečových dovedností získaných během školního roku a umožnit jejich rozvíjení ve spojení s poznáváním ruských reálií v ruském jazykovém prostředí. Rozšíření slovníku v rámci uvedených témat.

Požadavky

Zápočet získají studenti, kteří plnili průběžně všechny úkoly a napsali s kladným hodnocením závěrečnou prověrku.

Garant

PhDr. Jindřich Kesner, CSc.