Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazykový seminář a reálie 6 (KSLA / PJAR6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PJAR6 - Jazykový seminář a reálie 6, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Mapa Ruské federace: zeměpisná poloha, klima, surovinové zdroje RFSibiř, BajkalMoskva: historie, památky, muzea, architektura, geografie, kulturní a společenský život MoskvySankt-Petěrburg: historie, památky, muzea, architektura, geografie, kulturní a společenský život Sankt-PetěrburguZlatý prstenec ruských městČeské a ruské užité umění

Získané způsobilosti

Cílem disciplíny je vytvoření návyků ústní komunikace v rámci uvedených témat. Za úkol se stanoví vést studenty od dílčích samostatných promluv k delším souvislým projevům, nacvičovat schopnost výstavby textu podle určité logické struktury, schopnost volit podle situace adekvatní jazykové prostředky. Cvičení v oblasti funkční gramatiky jsou zaměřena na vytvoření u studentů návyků správného používání jazykových prostředků spojených s vyjadřováním různých odstínů modality.Úsilí směřuje k dosažení úrovně B2 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky.

Literatura

Chavronina, S. A. Krylova, N. Ju. Čitajem i govorim po-russki. Moskva, 2007. Littera. Rusko-jazyčná sekce portálu. Mrhačová,E. - Markuš, J.A. - Opělová, M. - Vavrečka, M. Praktická cvičení z ruského jazyka. Díl II. část A. Praha, 1988. Rodimkina A., Landsman, N. Rossija: Děň segodňašnij. Sankt-Petěrburg, 2005. Perevoznikova, A. K. Rossija: Strana i ljudi. Moskva, 2006. Korotkova, O. N., Odincova, I. V. Zagadaj želanije. Sankt-Petěrburg, 2006.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutné napsání všech písemních prací s kladným hodnocením, odevzdání všech domacích úkolů, splnění minimálně 1 individuálního úkolu. Podmínkou je také sedmdesátiprocentní účast na seminářích.Zkouška se skládá z části písemné (slohová práce + překlad č. - r. zaměřený na probraná gramatická téma, lexikum a frazeologii) a ústní (beseda na jedno z probraných konverzačních témat).

Garant

Mgr. Elena Anatolievna Vasilyeva, CSc.