Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazykový seminář a reálie 3 (KSLA / PJAS3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PJAS3 - Jazykový seminář a reálie 3, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ulice, dům, byt.Na návštěvě, přijímání hostů, tradice.Svátky.Služby (kadeřnictví, čistírna, oprava obuvi, oprava elektrických spotřebičů, hodinářství)Obchody. Tržnice. Cenová politika.Stravování. Tradice národních kuchyní.Zdraví a nemoci. U lékaře.

Získané způsobilosti

Osvojení lexika a vytvoření řečových dovedností v rámci probíraných témat tak, aby byl zajištěn postupný přechod od úrovně A2 k úrovni B1 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky. Seznámení s ruskými reáliemi v rámci probíraných témat. Upevnění teoretických znalostí a praktických dovedností z oblasti fonetiky, lexikologie, morfologie a syntaxe.

Literatura

Odincova, I. V. Čto vy skazali?. Sankt-Petěrburg, 2007. Littera. Rusko-jazyčná sekce portálu. Mrhačová,E. - Markuš, J.A. - Opělová, M. - Vavrečka, M. Praktická cvičení z ruského jazyka. Díl II. část A. Praha, 1988. Kurlova, I.V. Priključenija inostrancev v Rossiji. Moskva, 2007. Rodimkina A., Landsman, N. Rossija: Děň segodňašnij. Sankt-Petěrburg, 2005. Korotkova, O. N., Odincova, I. V. Zagadaj želanije. Sankt-Petěrburg, 2006. Basko, N. V. Znakomimsja s russkimi tradicijami i žizn ju rossijan. Učebnoje posobije po kul turologii, razvitiju reči i čtěniju dlja izučajuščich russkij jazyk kak inostrannyj. Moskva, 2007.

Požadavky

Písemná práce v průběhu semestru z jednotlivých témat.Pro získání zápočtu je nutno napsat všechny písemné práce s kladným hodnocením, účastnit se seminářů a svědomitě se na ně připravovat. Zkouška se skládá z části písemné (slohová práce + překlad č. - r. zaměřený na probraná gramatická téma, lexikum a frazeologii) a ústní (beseda na jedno z probraných konverzačních témat).

Garant

Mgr. Elena Anatolievna Vasilyeva, CSc.