Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazykový seminář a reálie 5 (KSLA / PJAS5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PJAS5 - Jazykový seminář a reálie 5, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Charakter ruského národa, státní symboly Ruské federaceModerní prostředky komunikace (telefon, e-mail, fax atd.). PoštaMěsto, městská doprava (slovesa pohybu). Dopravní síť mého městaVzdělávací systém v ČRVzdělávací systém v RFPolitický systém v ČR, politický systém v RF - vnější politika státu (státní návštěvy, setkání, jednání), vnitřní politika státu (politický systém, orgány státní moci a státní správy, volby)Ochrana zdraví, zdravotnictví

Získané způsobilosti

Cílem disciplíny je vytvoření návyků ústní komunikace v rámci uvedených témat. Za úkol se stanoví vést studenty od dílčích samostatných promluv k delším souvislým projevům, nacvičovat schopnost výstavby textu podle určité logické struktury, schopnost volit podle situace adekvatní jazykové prostředky. Cvičení v oblasti funkční gramatiky jsou zaměřena na vytvoření u studentů návyků správného používání jazykových prostředků spojených s vyjadřováním různých odstínů modality. Úsilí směřuje ke zvládnutí úrovně B2 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky (přechod od B1 k B2).

Literatura

Odincova, I. V. Čto vy skazali?. Sankt-Petěrburg, 2007. Kurlova, I.V. Priključenija inostrancev v Rossiji. Moskva, 2007. Perevoznikova, A. K. Rossija: Strana i ljudi. Moskva, 2006. Barnet Vl. a kol. Ruština pro pokročilé. Učebnice pro přípravu ke státním jazykovým zkouškám. Praha, 2003. Moskvitina, L. I. V mire novostěj. Sankt-Petěrburg, 2005. Korotkova, O. N., Odincova, I. V. Zagadaj želanije. Sankt-Petěrburg, 2006.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutné napsání všech písemních prací s kladným hodnocením, odevzdání všech domacích úkolů, splnění minimálně 1 individuálního úkolu. O zápočet se student může pokusit dvakrát.

Garant

Mgr. Elena Anatolievna Vasilyeva, CSc.