Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazykový seminář a reálie (KSLA / PJZ1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PJZ1 - Jazykový seminář a reálie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vyučuje PhDr. Jindřich Kesner, CSc.:1. Úvod, literaturaTéma I - Zdvořilostní fráze - 1. část2. Téma I - 1. část3. Téma I - 2. část4. Téma I - 2. část5. Téma I - 3. část6. Téma I - 3. část7. Téma I - 4. část8. Téma I - 4. část9. Téma II - Životopis - 1. část10. Téma II - 1. část11. Téma II - 2. část12. Téma II - 2. část13. Opakování, zápočetVyučuje doc. Galina Kosych, CSc.:1. Kyjevská Rus2. Feudální státy3. Boj s dobyvateli4. Vznik ruského centralizovaného státu5. Upevnění a rozšíření ruského státu6. Rusko v 17. století7. Přeměna Ruska ve velmoc8. Přeměna Ruska ve velmoc9. "Zlatý věk" ruské šlechty10. Krize feudálního řádu11. Krize feudálního řádu12. Opakování13. Zápočet.

Získané způsobilosti

1. Osvojení lexika a vytvoření řečových dovedností v rámci probíraných témat.2. Seznámení s ruskými reáliemi v rámci probíraných témat.3. Stručné seznámení s ruskou historií.Plnění těchto úkolů probíhá v návaznosti na kurs fonetiky (do výuky jsou zařazena fonetická cvičení).

Požadavky

Zápočet získají studenti, kteří pravidelně navštěvovali semináře (osmdesátiprocentní účast), svědomitě na nich pracovali a připravovali se na ně, splnili minimálně jeden individuální úkol (vystoupení před skupinou), splnili všechna domácí zadání a napsali s kladným hodnocením písemné prověrky z obou konverzačních témat a písemnou prověrku z historie. V případě slabších výsledků ústní zápočet.

Garant

PhDr. Jindřich Kesner, CSc.