Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruská ortografie (KSLA / PORTR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PORTR - Ruská ortografie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ortografie jako systém pravidel. Základní pojmy současné ortografiePrincipy ortografiePravopis morfémůHranice slov v textu, psaní spojovníkuPravopis částic ?не? a ?ни?, jejich použitíPravopis velkých a malých písmenPravidla dělení slovPravidla psaní abreviatur a grafických zkratekPravopisný rozborVývoj ruské ortografie. Základníé tendence v současné ruské ortografiiOrtografické slovníky a příručky

Získané způsobilosti

Formování znalostí, návyků a dovedností v oblasti ruské ortografie.

Literatura

BYLKOVA, S.V., MACHNICKAJA, E.Ju. Orfografija na ?otlično?. Moskva-Rostov-na-Donu : MarT, 2005. BALCAR, M. Příručka ruského pravopisu. Praha : SPN, 1983. BABAJCEVA, V.V., SALNIKOVA, O. A. Russkij jazyk. Trěning po orfografii. Moskva : Drofa, 2008. VALGINA, N. S., SVETLYŠEVA, V. N. Russkij jazyk. Orfografija i punktuacija. Pravila i upražnenija. Moskva : Neolit, 2002.

Požadavky

Zápočet bude udělen studentovi, který se aktivně účastnil seminárních zaměstnání a napsal závěrečnou kontrolní práci, zaměřenou na ortografické jevy, s kladným hodnocením. Ke složení zápočtu má student dva pokusy.

Garant

doc. Galina Kosych, CSc.