Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktická cvičení z RJ 3 (KSLA / PRAC3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PRAC3 - Praktická cvičení z RJ 3, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Setkání, telefonování. Časování.Vzhled člověka. Skloňování adjektiv a numerálií.Oblečení. Časování, vztažná zájmena, slovesné vazby.Dopis. Slovesné vazby, skloňování zpodstatnělých adjektiv, vyjádření vybraných modálních významů.Počasí. Skloňování měkkých přídavných jmen, vyjádření data a letopočtu.

Získané způsobilosti

Cílem výuky je doplnění vzdělání studentů na úrovni střední školy za účelem vytvoření základu, který umožní studentům druhých ročníků bezproblémové pokračování v oborovém studiu RJ. Absolvování předmětu přispěje k praktickému zvládnutí všech čtyř řečových dovedností v ruském jazyce, které by na konci ročníku mělo dosáhnout úrovně B1 dle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky.

Literatura

Jelínek, S. a kol. Raduga po-novomu 3. Pracovní sešit. Plzeň, 2009. ISBN 978-80-7238-773-1.Jelínek, S. a kol. Raduga po-novomu 3. Učebnice ruštiny. Plzeň, 2009. ISBN 978-80-7238-772-4.Čára, V., Balcar, M., Ladmanová, J. Ruská mluvnice pro střední školy. Praha, 1996. ISBN 80-04-24891-8.

Požadavky

Podmínky pro získání zápočtu:- bezchybné vyplnění pracovního sešitu, jenž je součástí uvedeného dílu učebního souboru;- úspěšné napsání zápočtového testu na probranou látku (minimální počet bodů - 75 ze 100).Test je možné psát třikrát.Znalosti a dovednosti požadované k zápočtu:- znalost jazykových prostředků odpovídající rozsahu, v němž jsou představeny v učebnici;- dovednost používat v ústní i písemné řeči probrané jazykové prostředky.

Garant

PhDr. Jindřich Kesner, CSc.

Vyučující

PhDr. Jindřich Kesner, CSc.Mgr. Jaroslav Sommer