Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktická cvičení z RJ 4 (KSLA / PRAC4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PRAC4 - Praktická cvičení z RJ 4, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Sibiř, Transsibiřská magistrála. Číslovky, superlativ adjektiv.Příroda, ekologie. Časování, slovesné vazby, substantiva typu ???????.Moskva. Časování, slovesné vazby, podmiňovací způsob, podmínkové věty.Stravování, ruská kuchyně. Časování, imperativ.Svátky. Slovesné vazby, neurčitá zájmena a příslovce, komparativ adjektiv a adverbií.

Získané způsobilosti

Cílem výuky je doplnění vzdělání posluchačů na úrovni střední školy za účelem vytvoření základu, který umožní studentům druhých ročníků bezproblémové pokračování v oborovém studiu RJ. Absolvování předmětu přispěje k praktickému zvládnutí všech čtyř řečových dovedností v ruském jazyce, které by na konci ročníku mělo dosáhnout úrovně B1 dle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky.

Literatura

Jelínek, S. a kol. Raduga po-novomu 4. Pracovní sešit. Plzeň, 2010. ISBN 978-80-7238-948-3.Jelínek, S. a kol. Raduga po-novomu 4. Učebnice ruštiny. Plzeň, 2010. ISBN 978-80-7238-947-6.Čára, V., Balcar, M., Ladmanová, J. Ruská mluvnice pro střední školy. Praha, 1996. ISBN 80-04-24891-8.

Požadavky

Podmínky pro získání zápočtu:- bezchybné vyplnění pracovního sešitu, jenž je součástí uvedeného dílu učebního souboru;- zápočtový test na probranou látku (minimální počet bodů - 75 ze 100).Test je možné psát třikrát.Znalosti a dovednosti požadované k zápočtu:- znalost jazykových prostředků odpovídající rozsahu, v němž jsou představeny v učebnici;- dovednost používat v ústní i písemné řeči probrané jazykové prostředky.

Garant

PhDr. Jindřich Kesner, CSc.

Vyučující

PhDr. Jindřich Kesner, CSc.