Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktická cvičení z RJ (KSLA / PRC2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PRC2 - Praktická cvičení z RJ, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

l. Stanovení úkolů semináře pro LS. Vstupní informace o 200. výročí narození A.S.Puškina a o tradici recitační soutěže ARS POETICA-Puškinův památník u nás. Puškinův význam pro ruskou i světovou literaturu.2. Beseda k Puškinovu dílu. Seznámení s jeho tvorbou od pohádek až po veršovaný román "Evžen Oněgin".3. Beseda k českým překladům básníkova díla i k překladatelům.4.-6. Básníkův život na pozadí hístorických dobových událostí. Doba a její odraz v Puškinově díle.7.-13. Nácvik vybraných Puškinových děl k recitaci zpaměti s akcentem na vhodný výraz, správnou artikulaci, fonetiku a gestikulaci.14. Prověrka výsledků a zápočty.V rámci tohoto předmětu se ještě bude probírat téma "Характер, отношения к людям и труду" z učebnice Praktická cvičení z ruského jazyka (díl 1., část A).

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je naučit studenty ovládat hlas, výrazně a emocionálně číst umělecké texty (poezii i prózu), pohybovat se volně v určitém prostoru, interpretovat role ve scénkách případě i zpívat a tancovat.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je prezence na semináři, aktivita a pracovní výsledky - recitace zadaných textů zpaměti a na dobré přednesové úrovni, tedy s výraznou intonací, artikulaci a dokonale zvládnutou fonetikou.