Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reálie rusky mluvících zemí 1 (KSLA / PREA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PREA1 - Reálie rusky mluvících zemí 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kyjevská Rus.Přátelské setkání. Řečová etiketa: upoutání pozornosti, pozdravy, loučení, oslovení, představení.Kyjevská Rus.Vlastní životopis. Moje rodina. Řečová etiketa: souhlas, nesouhlas, radost, lítost, vděčnost.Feudální státy.Portrét. Řečová etiketa: blahopřání, přání, utěšování, soucit, soustrast.Boj s cizími zachvatiteli.Zvyky a charakter. Řečová etiketa: prosba, omluva, kompliment.Vytvoření centralizovaného ruského státu.Emocionální a intelektuální život člověka. Povolání, záliby. Řečová etiketa: telefonický rozhovor.Upevnění a rozšíření ruského státu.Odívání. Řečová etiketa: nákupy.Rusko v 17. st.Odívání. Předměty denní potřeby.Rusko v 17. st.Člověk: portrét, charakter, zájmy, odívání. Zobecnění.Přeměna Ruska ve velmoc.Domov, byt. Předměty denní potřeby.Zlatý věk ruské šlechty.Domov, byt. Předměty denní potřeby.Zlatý věk ruské šlechty.Vzdělání: typy a druhy vzdělávacích zařízení.Krize feudalismu.Řečová etiketa: návštěva kina. Zhlédnutí vybraného ruského filmu.Krize feudalismu.Ruské filmové umění: beseda o zhlédnutém filmu.Závěr, kontrolní práce. Zápočet.

Získané způsobilosti

Prvním cílem disciplíny je rozšířit znalosti z oblasti ruské historie a reálií u posluchačů. Druhým cílem je vytvořit u studentů návyky ústní komunikace v rámci uvedených témat. Základem pro plnění tohoto cíle jsou dovednosti a znalosti získané v kursu Cvičení v ruském jazyce.

Požadavky

Zápočet získávají studenti, kteří pravidelně navštěvovali semináře, svědomitě na nich pracovali a připravovali se na ně a napsali s kladným hodnocením písemné prověrky.

Garant

doc. Galina Kosych, CSc.

Vyučující

doc. Galina Kosych, CSc.