Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reálie rusky mluvících zemí 2 (KSLA / PREA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PREA2 - Reálie rusky mluvících zemí 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Poreformní Rusko.Rodina a společnost, vztahy v rodině.První ruská revoluce.Rodina a spol. Společenské organizace.Únorová buržoazní revoluce.Turistika: turistické organizace, hotely.Poslední roky ruské monarchie.Turistika: turistické zájezdy, požadavky k zájezdům.Říjnová socialistická revoluce v r. 1917.Zdraví.Občanská válka a intervence.Druhy odpočinku, turistické trasy.Rusko ve 20. a 30. letech 20. st. Kultura Ruska v letech občanské války a NEPu (referáty).Velká vlastenecká válka. Kultura a věda ve válečných letech.Velká vlastenecká válka. Kultura a věda ve válečných letech.SSSR ve 40. a 50. letech.V muzeu, na výstavě, v galerii.SSSR ve 60. až 80. letech.V muzeu, na výstavě, v galerii.Rusko v 90. letech 20. st.Procházka, prohlídka pamětihodností.Závěr, písemná kontrolní práce.Rozbor kontrolní práce. Zápočet.

Získané způsobilosti

Předmět je zaměřen na získávání znalostí o ruské historii a reáliích ruského života, jakož i na rozvoj řečových dovedností v rámci uvedených témat tak, aby na konci kursu bylo dosaženo úrovně B2 podle Jazykového rámce Rady Evropy.

Literatura

SKÁCEL, J., MRHAČOVÁ, e. RIES, L. Praktická cvičení z ruského jazyka. Díl 1. Část B. Praha, 1986. PURM, R. a kol. Putěšestvija - Vstreči II. Hradec Králové : Gaudeamus, 2001. SKOKAN, L. Reálie Ruska. Ústí nad Labem : UJEP, PdF, 2000. FOZIKOŠ, A., REITEROVÁ, T. Reálie rusky mluvících zemí. Plzeň : Fraus, 2000. SYROV, S. N. Stranicy istorii. Moskva : Russkij jazyk, 1975.

Požadavky

Zápočet získávají studenti, kteří pravidelně navštěvovali semináře, svědomitě na nich pracovali, připravovali se na ně a napsali s kladným hodnocením písemné prověrky.Ústní zkouška se skládá z besedy na jedno z probraných konverzačních témat a zkoušky z historie.Ke složení zápočtu má student dva pokusy.

Garant

doc. Galina Kosych, CSc.

Vyučující

doc. Galina Kosych, CSc.