Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reálie rusky mluvících zemí 4 (KSLA / PREA4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PREA4 - Reálie rusky mluvících zemí 4, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Svátky národů SNS.Ruská věda.Svátky národů SNS.Známí ruští vědci.Tradiční oděv, národní kroje.Veřejné sdělovací prostředky: noviny a časopisy.České kroje.Veřejné sdělovací prostředky: TV, rádio atd.Divadlo, slavná ruská divadla.V kině, na koncertu, v divadle, v cirkusu.Tance národů SNS. Lidové hudební nástroje, národní písně.Hudba, druhy hudebního umění.V obrazárně. Malířství - slovní zásoba k tématu, beseda.Sochařství, slovní zásoba k tématu, beseda. Na výstavě.Architektura. Ruská a česká architektura.Užité umění v Rusku a v Česku.Ruské a české lidové hry.Historie a současnost náboženství v Rusku a Česku.Závěr. Referáty.Zápočet.

Získané způsobilosti

Předmět je zaměřen na získávání znalostí o reáliích ruského života a vybraných reáliích ostatních států SNS. V rámci uvedených témat jsou rozvíjeny řečové dovednosti tak, aby na konci 2. roč. bylo doaženo úrovně B2 podle Jazykového rámce Rady Evropy.

Literatura

Mrhačová, E.- Markuš, J. A.- Opělová, M.- Vavrečka, M. Praktická cvičení z ruského jazyka. Díl II. Část B. Praha, 1988. PURM, R. a kol. Putešestvija - Vstreči II. Hradec Králové, 2001. SKOKAN, L. Reálie Ruska. Ústí nad Labem : UJEP, PdF, 2000. Fozikoš, A. - Reiterová, T. Reálie rusky mluvících zemí. Plzeň, 2000. Perevoznikova, A. K. Rossija: Strana i ljudi. Moskva, 2006. Basko, N. V. Znakomimsja s russkimi tradicijami i žizn ju rossijan. Učebnoje posobije po kul turologii, razvitiju reči i čtěniju dlja izučajuščich russkij jazyk kak inostrannyj. Moskva, 2007.

Požadavky

Zápočet získávají studenti, kteří pravidelně navštěvovali semináře, svědomitě na nich pracovali, připravovali se na ně a napsali s kladným hodnocením písemné prověrky na jednotlivá témata.Zkouška je ústní, otázky jsou v souladu s probranýmí tématy, studenti je znají předem, během zkoušky student odpovídá na 2 otázky.

Garant

Mgr. Elena Anatolievna Vasilyeva, CSc.

Vyučující

Mgr. Elena Anatolievna Vasilyeva, CSc.