Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruský film 2 (KSLA / PRFI2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PRFI2 - Ruský film 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Andrej Tarkovskij - nejvýraznější představitel ruské kinematografie 2. poloviny 20. stoletíukázky z filmů Andrej Rublev, Stalker, Nostalgie, ZrcadloSolaris a jeho nezdařený remakeRuská literatura ve filmu:Dostojevskij, Tolstoj, Bulgakov - ruská klasika v ruské i světové kinematografiiVývoj žánru sci-fi v ruské kinematografii

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je zvládnout základní terminologii z oblasti filmového umění a seznámit se s tvorbou nejvýraznějších představitelů ruské kinematografie v daném období.

Literatura

Glanc, Tomáš. Lexikon ruských avantgard 20. století. 1. vyd. Praha, 2005. ISBN 80-7277-259-7 .Lepilová, Květuše. Očerk russkoj kultury. Ostrava, 1996. ISBN 80-7042-443-5.Lotman, Jurij Michajlovič. Text a kultúra. Bratislava, 1994. ISBN 80-7115-066-5.Bernard, Jan. Malý labyrint filmu. Praha, 1988.

Požadavky

Studenti získají zápočet za aktivní účast na seminářích (diskuse k jednotlivým filmům) a za vypracování recenze na jeden určený snímek.Zápočet je možné konat dvakrát.

Garant

Mgr. Jana Kostincová, Ph.D.