Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průběžná pedagogická praxe z RJ (KSLA / PRJX2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PRJX2 - Průběžná pedagogická praxe z RJ, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Časový rozvrh výuky se řídí pokyny katedry a zařazením vyučovacích hodin ruštiny do rozvrhu učitelek vedoucích průběžnou pedagogickou praxi. Při přípravě a realizaci příslušných výstupů studenti uplatňují poznatky a dovednosti získané v rámci tematického plánu přednášek a seminářů v předmětu didaktika ruského jazyka.

Získané způsobilosti

Hlavní cíl předmětu spočívá ve formování dovednosti praktické aplikace poznatků a dovedností získaných v průběhu absolvování příslušných disciplín (didaktika ruského jazyka, ostatní disciplíny rusistického studia, příslušné pedagogické a psychologické disciplíny společného základu). Přitom formování uvedené praktické aplikace probíhá v přirozeném prostředí školy určitého stupně a typu.Konkrétně jde o dovednosti spojené:a) S přípravou určité vyučovací hodiny: stanovení jejich cílů (úkolů), výběr příslušného učiva, příslušných cvičení v učebnici (s pochopením jejich metodické funkce), určení struktury dané vyučovací hodiny, volba adekvátních metodických postupů, příprava vyučovacích pomůcek a na základě toho stručné písemné zformulování přípravy na příslušnou vyučovací hodinu.b) S předvedením dané vyučovací hodiny při respektování požadavků komunikativně orientovaného vyučování s uplatňováním činnostního přístupu k osvojování ruského jazyka.c) Se zhodnocením průběhu a výsledků realizované vyučovací hodiny.

Požadavky

Udělení zápočtu je podmíněnoa) seznamem hospitací a výstupů ( v počtu určeném katedrou),b) doporučením učitelky vedoucí praxi k udělení zápočtu,c) předložením pedagogického deníku s přípravami na příslušný počet hodin a se záznamy z hospitací.

Garant

Mgr. Miroslav Půža, Ph.D.