Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obchodní korespondence v RJ (KSLA / PROKO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PROKO - Obchodní korespondence v RJ, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět ruské úřední a obchodní korespondence.Obchodní dopis a jeho součásti. Zkratky. Poštovní označní.Písemná gratulace. Názvy některých zemí a měst v ruštině.Žádost. Děkovný dopis.Pozvání. Odpověď na pozvání.Oznámení a potvrzení.Doprovodný dopis.Poptávka. Odpověď na poptávku.Nabídka. Odpověď na nabídku.Objednávka.Reklamace (kvality, množství, nedodržení termínu).Korespondence spojená s porušením ostatních smluvních podmínek.Platební podmínky, mezinár platební styk.Telegram, elektronická pošta.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámení posluchačů s problematikou obchodní korespondence v ruštině, zvládnutí slovní zásoby a ustálených spojení typických pro tuto oblast a vytvoření dovednosti psaní ruských obchodních dopisů různého typu. Předmět přispívá k náročnému přechodu od úrovně B1 k úrovni B2 podle Jazykového rámce Rady Evropy zejména v písemném projevu.

Literatura

Horváthová, M., Hutarová, M. Ruská korespondence a jednání pro hospodářskou praxi. Praha, 2001. ISBN 80-86119-40-8.Hutarová, M., Hucl, V. Ruská obchodní korespondence. Praha, 1997. ISBN 80-901991-8-6.Vavrečka, M., Kupcevičová, J. Obchodní korespondence v ruštině. Brno, 2005. ISBN 80-251-0588-1.Mrověcová, L. Obchodní ruština. Vše, co potřebujete pro rozvoj písemného a ústního projevu. Brno, 2007. ISBN 978-80-251-1598-5.

Požadavky

Zápočet získají studenti, kteří pravidelně navštěvují cvičení, splnili všechna domácí zadání, prokazují znalost materiálu a dovednost psaní probraných typů dopisů. Podmínkou získání zápočtu je také úspěšné napsání zápočtové písemné práce. Zápočtovou písemnou práci lze opakovat dvakrát.

Garant

PhDr. Jindřich Kesner, CSc.