Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cvičení v ruském jazyce 1 (KSLA / PRUC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PRUC1 - Cvičení v ruském jazyce 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematické okruhy cvičení- lázeňský cestovní ruch- výběr destinace; podávání informací o cestovní kanceláři; rozhovor s potenciálními zákazníkyo možnostech rekreace v různých zemích; typy rekreace; pomoc při vybavení cestovních formalit, víza, pojištění;řešení problémů se stornováním zájezdu- plážový cestovní ruch- příjezd turistů na místo rekreace; uvítání, seznámení; kontrola dokumentů; řešení problémů se zavazadly;povinnosti průvodce;- kongresový a pracovní cestovní ruch- ubytování v hotelu; příjezd turistů do hotelu; vyplňování dotazníků; informace o hotelových pokojích;řešení problémů s ubytováním;- lyžařský cestovní ruch- rekreační komplex; hotel, nabídka služeb; žádosti a prosby turistů k pracovníkům administrace hotelu;vyúčtování hotelového pobytu- lov a rybolov- rekreace a zábava; informace o doprovodných akcích rekreačního pobytu;organizace večerních programů; organizace výletů a exkurzí; průvodcovský výklad o pamětihodnostech- extrémní sporty v cestovním ruchu- podávání informací o sportovních programech zájezdu, nabídka možností aktivního odpočinku;práce sportovního instruktora

Získané způsobilosti

Rozvinout schopnosti studenta v jednotlivých jazykových dovednostech - čtení, psaní, poslech s porozuměním, ústní projev s důrazem na problematiku cestovního ruchu, fonetickou a gramatickou správnost. Rozšířit studentovy znalosti tak, aby byl schopen porozumět jednoduchým textům, písemného vyjádření na daná témata a poradit si v situacích, které mohou nastat v oblasti, kde se jazykem hovoří.

Literatura

TRUŠINA, L. B. i kol. Učebnyj komplex po russkomu jazyku kak inostrannomu v sfere meždunarodnogo turistskogo biznesa. Russkij ? Ekzamen - Turizm 2. Menedžer turistskoj firmy. Moskva : IKAR, 2006.

Požadavky

Vypracování úkolů, které budou v průběhu semestru zadávány. Ke složení zápočtu má student dva pokusy.

Garant

Mgr. Petr Kotyza

Vyučující

Mgr. Jaroslav Sommerprof. PhDr. Petr Sommer, CSc.