Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cvičení v ruském jazyce 5 (KSLA / PRUC5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PRUC5 - Cvičení v ruském jazyce 5, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

DOPRAVAJízdenka na vlak, rezervace a zakoupeníLetenka, rezervace a zakoupeníLodní doprava, mezinárodní, mořská, říčníMěstská dopravaUBYTOVÁNÍDruhy hotelů a jejich vybaveníRezervace hotelového pokojeUbytování v hostelu a ubytovněÚčet a způsoby platbySestavení kulturního a sportovního programuGASTRONOMIERestaurační službySestavení menuPříprava jídel, receptyČeská a ruská gastronomie

Získané způsobilosti

Rozšiřovat ruskou slovní zásobu, motivovat studenty a připravovat je na budoucí profesi. Dosáhnout kvalitní písemné a ústní kompetence ve všech oblastech, s nimiž se budoucí pracovník cestovního ruchu setká. Připravovat studenty a rozvíjet jejich schopnost samostatně pracovat se slovníky a obohacovat jazykovou vybavenost.

Literatura

Žofková, Hana. Cvičení a úkoly z lexikologie ruského jazyka. Praha, 1993. Šanskij, Nikolaj Maksimovič. Leksikologija sovremennogo russkogo jazyka. 2-e, ispr. izd. Moskva, 1972. Rozental , Ditmar El jaševič. Slovar-spravočnik lingvističeskich terminov. 2-oe ispravlennoje i dopolnenoje izd. Moskva, 1976. Fomina, Margarita Ivanovna. Sovremennyj russkij jazyk. 3. izd. Moskva, 1990. Rozental , Ditmar El jaševič. Spravočnik po russkomu jazyku. Učebnoje izd. Moskva, 2008. ISBN 978-5-488-01620-0.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu:Aktivní účast na minimálně 75% seminářů.Úspěšné zvládnutí analýzy písemného textu z lexikologického hlediska a samostatná analýza vybraného textu.O zápočet se student může pokusit dvakrát.

Garant

Mgr. Miroslav Půža, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Miroslav Půža, Ph.D.